Tuesday, 11 October 2011

Problems with mod

It seems that there are many users with problems. Sorry.

I did a clean install with the mod just to make sure there were no problems and I could finish the game twice with no artifacts or flickering textures or lack of it anywhere in the game.

It is difficult for me to retire to "test my work more" because it is tested and I have no such problems. I'm not sure if it's a matter of drivers, graphics cards brand or other problems. I will try to find out but I will need cooperation of the people who do suffer from these problems. Regards.

46 comments:

  1. :( I hate how a person works so hard and then has to fix issues on top of it as well. I'm sorry, man.

    ReplyDelete
  2. tengo una 460 gtx ssc y me da este problema

    http://cloud.steampowered.com/ugc/595824610713847071/1F3C58C0907C42425786231A3BC9D733D7E9B355/


    espero ayudarte y una cosa super importante maldo exelente trabajo, sin duda el mejor

    ReplyDelete
  3. One thing I've noticed is in the advanced configuration, if I set the View Distance value to 10, it returns to 3 every time I look at it again after launching the game. I'm not sure if it's not being correctly applied, or just a bug with the display?

    ReplyDelete
  4. Let me just say the mod is AMAZING. BUT were the problems exist is. Some debris is showing up as white splotches, as well as some walls. Under some of the newspapers there is a white square under it. I am going to try a clean install when I get around to it. Looks amazing non the less. Also what ever you did with the tessellation worked. I play with tessellation on all max via your configuration as well as everything else and No more FPS drops on AMD.

    Also one last problem has been mentioned with the View Distance of it going back down to 3 after configuring it.

    ReplyDelete
  5. When i click install, it tells me "the path cant be found into registry"
    any idea's....?
    cheers.

    ReplyDelete
  6. i have the same white blotch issue

    http://img36.imageshack.us/img36/3220/20sss.png

    ReplyDelete
  7. Hey Maldo thanx for your HD mod. Do i need to have Hd patch from crytek istalled or i need just patch 1.9 and your mod?

    ReplyDelete
  8. MaLDo is in a meeting for the whole morning (GMT+1). Please, keep in mind he has been sleepy for weeks because his night-time work with this bloody mod (no, I'm not his wife XD).

    @GalaxyX can you go to the scene in
    http://img36.imageshack.us/img36/3220/20sss.png
    ?
    If you have the same white debris, it could be because some texture has been corrupted in the compacting, upload or download process.

    You cannot ask MaLDo to check all the whole textures looking for corrupted ones. If you can give him a "list" of the places where the white textures appear, he will be able to help you further, keeping his family life almost up-to-date ;)

    ReplyDelete
  9. About blank rubble

    http://www.multiupload.com/0DWR7QQ5JO

    In that file you can find two material definitions. One is the included in the mod and the other is copied from original. You have to replace the file in your system in "crysis 2\mods\MaLDoHDv3\gamecrysis2\objects\library\props\rubble\" with the original one to see if problem is solved.

    Then please test with the mod version in this download link, only to rule out that the file was not corrupt in the first download link.

    ReplyDelete
  10. it seem for now i do not have problem, but i have a question "the tasselation i have to activate from the maldo config or i have to activate dx11 from game?"

    ReplyDelete
  11. Can anybody please tell me if there is DOF in this mod? Is it the same Quality Mod on Crydev? I really hope there is DOF in this mod.

    ReplyDelete
  12. Maldo, it's the first time i post in your blog, but i've been always a fan of your mod. thank you very much for all your hard work, it's simply amazing how you made tesselation work with your texture pack.. i thought it would have a big performance hit, but no.. and now the game looks stunning.. you're a genius, man. =D

    ReplyDelete
  13. Yes Maldo, this is amazing work. Don't worry too much about the bugs, there is always bugs at beginning and they can be fixed easy. This mod will be used for years to come.

    ReplyDelete
  14. Maldo, I think I found a typo in one of the folders that could be causing some prblems.

    In this folder, "crysis 2\mods\MaLDoHDv3\gamecrysis2\objects\" there is a folder named, "libray" isn't that supose to be, "library"????

    ReplyDelete
  15. YESSS!!!! renaming libray to library fixed the white texture blotch glitches.....
    lol this is what happens when you work too much without getting any sleep...Rest now maldo you have done your part and now its time to do ours

    ReplyDelete
  16. Yah renaming that folder to library fixed the texture issue.

    Also Maldo do I have to start a "mod campaign" in order to have your mod work?

    Or can I just start a new game?

    When going into mod campaign all the levels in the selection screen are not in order and I am not sure which is the first level.

    ReplyDelete
  17. The configurator does not work for me.

    ReplyDelete
  18. /MaLDo in ninja profile

    In my machine I don't use installer, I moved files up and down, that why I can't see those white textures. This typo bug is into the installer, and you are right, I need sleep more.

    @IronyTaken, you can start new game. You can go directly to a map from mod campaign if you know the name, or typing map namemap in the console.

    @dylem29, what's the problem. Do not start? Some message?

    ReplyDelete
  19. http://s3.noelshack.com/old/up/sans_titre-1f5c01580.png

    I have this message when I click on the icon.

    ReplyDelete
  20. @dylem, try run setup as administrator. Do you have framework 2.0 or 3.0 installed, right? If not work click in details and post here.

    ReplyDelete
  21. @Maldo

    I notice you have Blackfire's mod in the configurator but when the box is checked and you select to apply changes it says Blackfire's mod has not been integrated with your mod.

    Are you waiting for permission from Blackfire?


    Also when changing the view distance to 10 and saving settings it seems to always reset to 3 when going back into the configuration.

    ReplyDelete
  22. IronyTaken, there is a later post in blog for fix that visual distance. Otherwise, if you set 10 and apply, game works with 10. It's only a problem when config tool launch, that reset to 3 in the form.

    I have BlackFire TOD files and I put an update to integrate when all works without problems for everyone.

    ReplyDelete
  23. tell me the installation part, please.

    i choose the crysis 2 folder, but the installer tells me, i have to choose the crysis 2 root folder, need help, thx

    ReplyDelete
  24. installation path"

    ReplyDelete
  25. Thanks Maldo.

    I did notice another weird texture.
    The smoke clouds seem to be really bad and they cut through objects.

    I am not sure if that was originally in the game though.

    http://img43.imageshack.us/img43/2224/c2fog.jpg

    ReplyDelete
  26. @IronyTaken, has you used an older savegame? It's church level, right?

    ReplyDelete
  27. It's the Downtown level.

    The one where you have to create a distraction by setting off a few bombs.

    And I am not using any save file.
    I am just loading the level under the "mod campaign"

    ReplyDelete
  28. Also I noticed even with the Library folder fix there are textures that end up being white.

    Like the textures under the window.
    The ones to the very left display properly but the ones right of that are white rectangles.

    http://img12.imageshack.us/img12/9387/c25to.jpg

    ReplyDelete
  29. @IronyTaken, last shot is in downtown map too?

    ReplyDelete
  30. ^ If you are using Quality Mod in your Mod I had problems with it in the Church level (isn't it called GateKeepers?). Many missing textures and assets after dying and starting from checkpoint.

    ReplyDelete
  31. @Maldo

    Yes it's from the downtown map too.

    Also I am not using the quality mod.

    Here is another screenshot of the white texture.

    http://img546.imageshack.us/img546/9695/c2whitetexture.jpg

    ReplyDelete
  32. Isn't Quality Mod part of Maldo's mod? Isn't that what gives the DOF?

    ReplyDelete
  33. @IronyTaken, thank you, can you put a shot of the floor, I can't recognize the place.

    ReplyDelete
  34. CHANGED LIBRAY TO LIBRARY AND EVERYTHING IS WORKING GREAT NOW.

    ReplyDelete
  35. I CAN NOT INSTALL THE PACKAGE, NEED STILL HELP!!

    ReplyDelete
  36. can´t install ,getting problems with the file/assembly:
    'Interop.IWshRuntimeLibrary, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.
    Does someone know any fix?

    ReplyDelete
  37. @Maldo

    The spot with the texture is right after you jump off from the top of the building o ground level.

    Here are two screenshots on the spot.

    http://img510.imageshack.us/img510/1981/c27x.jpg

    http://img835.imageshack.us/img835/351/c28y.jpg

    ReplyDelete
  38. So far so god, no issue to report on quad 295; I've simply unpacked MaLDoHDv3 into the mods directory and enabled it within the game.
    Congrats!

    ReplyDelete
  39. @IronyTaken, dude, I've not touched that building. Test without mod and you see the same XD

    ReplyDelete
  40. @Maldo

    Oh ok.

    I guess if I ever get really annoyed by it I could fix the texture myself.

    Thanks for the great work I haven't spotted anything else wrong with the mod it seems to be 100% working.

    ReplyDelete
  41. @IronyTaken, really is not a white texture, is concrete or plaster and bright as white with sunlight. Works well because makes the building visually less boring (my english is low XD)

    ReplyDelete
  42. yo maldo getting a problem in the installation, seems that the installer can´t find crysis 2 in my registry. i searched the folder manually and pressed ok , but then a registry(or whatever) error pops up and can´t continue. is it because i got my copy from origin? how do i solve this? got .net framework 4 and patch 1.9 and dx11+crytek textures for the game, please help i really want to play this!

    Lanzera

    ReplyDelete
  43. I found a bug in the fourth episode.
    http://iPic.ws/di-0K6R.jpg
    http://iPic.ws/di-Y68K.jpg

    How to fix this bug?

    ReplyDelete
  44. "I found a bug in the fourth episode.
    http://iPic.ws/di-0K6R.jpg
    http://iPic.ws/di-Y68K.jpg"

    I´m getting this bug too :(

    ReplyDelete
  45. TO ALL PEOPLE WITH THE IWshRuntimeLibrary ERROR:

    Download the .dll here:

    http://de.topdll.com/download/dll/?q=07558a63cdcc6edbfdcf748389b8f67f

    Put it in the same folder as the installer
    Should work :)

    ReplyDelete